lördag 1 mars 2014

Kanske dax att ge sig på ROTEN till det onda?

Elisabeth Sandlund på tidningen Dagen förnekar sig inte, utan bekänner återigen färg... med all önskvärd tydlighet.

Hon skriver på Dagen.se att Ugandas nya lag som skärper straffen för homosexualitet - med bl a "livstid för upprepade homosexuella gärningar och fängelse även för den som känner till att någon är homosexuell och underlåter att anmäla det till myndigheterna" - inte har något med verklig bibeltrogen tro att göra. Jaså...?

"Kristenhetens stora misstag på detta område är att man inte förmått göra det Gud gör, skilja på synd och syndare."

"'Med din dom över andra dömer du dig själv, eftersom du handlar likadant som den du dömer'. Det bibelstället (Rom 2:1) förefaller (...) Ugandas president Museveni (...) totalt ha missat."

Hedervärt av Sandlund att inte plädera för en kriminalisering av homosexualitet... men att Museveni anser att homosexualitet är en styggelse i Guds ögon tillhör följaktligen inte något han "missat". Den uppfattningen är inte bara ok, den är t o m önskvärd enligt Sandlund. Och hennes Gud.

Kanske dax att ge sig på ROTEN till det onda?

************

Kyrkors inställning till homosexuella får många att lämna Trakasserier är inte kyrkans fel Biskopen kritisk mot beskrivning av kyrka som orsak till hatbrott

***********

Tidigare på Håkans Blogg: Inte alltid så vacker - eller sann Tolerans? Hoppas att jag har fel Här kan man snacka paradox

***********

Håkan på YouTube

************

Håkan på poeter.se


************

Ovanstående text återfinns också som ett gästinlägg på Humanistbloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar